Take a fresh look at your lifestyle.

Essential Purify Essential Purify速乾空氣感系列

0 1,058

以前, 成日覺得風筒的熱力對頭髮唔好, 所以, 都係略略吹到7成乾就算. 但原來這對頭髮更唔好:

~ 頭髮根部啲水氣散唔去, 會令頭皮發炎, 易有頭皮
~ 如果頭髮多嘅人, 長期唔散的水氣, 會令根部位置又油又笠
~ 頭髮少的人, 則會啲根位冇力, 成個頭扁塌.

所以, 知道後, 我幾疲倦都好, 一定會將頭髮吹乾先瞓. 如擔心頭髮過份受熱, 可以用優質的風筒和髮油去補救

 

所以, 我喜歡用速乾的洗髮同護髮用品. 新出的Essential速乾空氣感系列有洗髮會同護髮素, 大大枝先係 $79.9. 我用第一次, 都感覺到啲bubble 好棉滑, 洗完, 啲頭髮係好爽, 吹完會條條動L 分明, 好有空氣感…..不過, 最重要係, 的確係縮短了吹頭時間.

 

我心諗, 莫非佢有乜嘢快乾CHEMCIAL? 非也. Quote from 官網: 當髮絲打結糾纏,水份會被困在髮絲間,吹髮時空氣難以入內,頭髮需要更長時間被吹乾。速乾空氣感配方有效分開打結位並包裹每一根髮絲,使頭髮絲絲分明,讓空氣容易穿梭髮絲間,令其更快被吹乾,減省20%吹髮時間,全日保持輕盈空氣感。

Essential Purify 鎖水淨化系列特點:
1. 4倍鎖水*3
運用了AEC因子鎖緊頭皮水份,能做深層清潔同時保留水份,比一般洗髮露4倍更鎖水。

2. 天然修護
天然修護成份以羊毛脂修補頭髮原生MEA脂質,親和髮絲,即使只用洗髮露也能修護髮絲,回復原生守護屏障。

3. 無矽*4

4. 無15種刺激物

 

如果你覺得吹頭好煩, 真係不防試試!

Leave A Reply

Your email address will not be published.