Take a fresh look at your lifestyle.

ettitus 糖心精華Melty Lips

0 176

多謝BeautyTalk邀我出席ettusais Melty Lips的發報會. 對ettusais的認識, 只限於他們的去暗瘡產品, 所以對這回推出的唇膏很感興趣.

對於我來說, 選唇膏的首要條件是 ~ 冇味….一定要 “食落” 冇味…香味, 最好都冇. 雖然色靚都好重要…但色靚, 但有味的, 我都唔會用.

Anita ettusais1

去到發報會, 看見一枱都係, 好似candy stick 咁甜美嘅lip gloss…我第一時間係攞嚟 “聞”吓先 (怪人有怪癖)…冇味…安心了…就試色….最得我心的, 這幾款nude color….是屬於剔透珍珠色系….靚!

測試了在手….啲色不會over shine, 但又夠實色…very good. 真人示範….水潤豐滿的效果, 非常吸引哦!!!

佢哋仲出埋唇膏, 雖然顏色不多 (只有5色), 但都是日常都可以用上的顏色. PR 說, 中間糖心的東西, 其實就是lip gloss. 糖心的色 (即Lip gloss), 每枝唇膏都是一樣的. 分別只是外面的唇膏顏色不同.

我覺得這是果非常聰明的設計 ~ 很多女孩都會在搽好唇膏後, 再加點lip gloss….令唇色更潤澤, 同時加添滋潤感. 這回用1枝ettusais 唇膏就搞定, 真方便.

高潮時間…就由日籍的化妝大師demo 春夏妝 (model 好sweet 哦!!!). 他用上了一隻叫 pore smooth concealer的產品.

他說能有效遮擋毛孔, 並有控油的功效. 這產品我回家試用後, 覺得很不錯. 以往我有用Sofina Very Very Pore Clear Perfect Mousse 去造修飾毛孔+控油. 效果都好好, 只是要好好控制份量, 否則會令底妝起屑. 但ettusais並沒有這個問題.

在發報會, ettusais 還給我們試用了2月會推出的pore care wash. 泡沫又多又滑, 但最想不到是, 洗完的那邊手, 淨白了許多. PR說, 這是去掉角質層的關係. 到2月時, 大家不妨去COUNTER 同佢玩吓.

by Anita Lo

Leave A Reply

Your email address will not be published.