Take a fresh look at your lifestyle.

直髮造型產品

0 299

事源我留緊長頭髮的期間,由於我的頭髮生長速度係超級慢….所以之前用o左日本個隻2001 既洗頭水都大為改善….宜家頭髮長度終於到肩膀….不過就係變o左好尷尬既魷魚頭….無論我點夾…點吹…都係有彎既跡象…..好討厭…而且我返工都係要斯文既…所以日日都用沙宣既直髮夾夾直我d頭髮….所以d髮尾就好差….就諗住買d護髮產品攪攪佢…LUCIDO-L DESIGNING TUBE 保濕柔亮髮霜

 ap_20090528013256455_jpg

(圖片均取自官網)

這一枝亮髮霜用於撫平毛燥的頭頂及髮尾,令髮質更亮麗及健康,還能於曲髮及直髮造型,用後有清新既香味。

每次當我夾完頭髮之後,髮質會比較乾燥,取適當份量揉於髮尾、頭頂等位置平放拉直,有效令髮尾有輕微的定型感,取很少的份量已經足夠,要不然就會太笠啦~雖然都可以令髮尾亮麗,不過就唔夠潤澤,做唔到我想保濕既效果呢,因為頭髮真的很乾燥丫..我要是自然順服的感覺。

所以呢..我又買o左第二隻直髮保濕噴霧….

Liese Juicy Shower 草莓精華噴霧

ap_20090528015146185_jpg

(圖片均取自官網) 售價: $44 (屈臣氏 特價)

呢隻買到好熱的精華噴霧…一看外表就吸引了女生的歡心…粉紅色的外表…草莓的香味,的確很想擁有一瓶。這一瓶專門對抗毛燥頭髮的髮型產品,只要將噴霧平均曬於頭髮上,再上下梳順頭髮,令頭髮更貼服,還有陣陣草莓香味。我覺得用的份量會比較多才可以令頭髮吸收,蓬鬆的頭髮的確順滑了不少,但是我還覺得比起想像中略嫌不夠滋潤,或者會考慮其他較保濕的產品。

by Cherry

Leave A Reply

Your email address will not be published.