Take a fresh look at your lifestyle.

MTM素顏美之旅 ~水療護理療程篇

0 306

MTM素顏美嘅概念, 係要令每位客人嘅身.心都得到護理. 所以第三篇, 就係關於SPA ~ 令成個BODY 都可以好好的RELAX 下來, 令你的美麗, 100% 散發出來. 

說到SPA, 好多人會說, 到外地旅行時 (如去泰國, BALI)才會光顧一吓. 但我覺得, 都市人的生活緊張, 造SPA就應如造FACIAL 般, 定時要造吓….咁KEEP 得自己嘅 “ENGINE” 好啲, 造起嘢上嚟都有多點衝勁.

這次去試造的SPA療程叫休息復原芳療, 成個療程要3個多小時. 當中有:

牛奶足浴 ~ 治療師會稍為給客人雙腳MASSAGE, 令雙腳即時得到RELAX

好RELAX 的全身香薰按摩 ~ 香薰按摩會比穴位按摩嚟得輕柔點, 最啱唔受得大力MASSAGE 的人. 況且治療師的力度非常好, 又細心, 真的令我好滿意.

  • 之後, 再造有效去角質層的綠茶海鹽BODY SCRUPT ~ 這綠茶海鹽亦有排毒功效. 去角質層亦一流!
  • SCRUPT 後, 就直接去浸浴 ~  療程師提意將水調熱小小, 會有助發汗, 令排毒更切底. 療程師亦會事先在水中落點BATH OIL, 令客人皮膚更嫩滑.
  • 最後, 抹乾身, 療程師再會給客人造BODY MASK. 因角質層已退去, 這時造BODY MASK 就最好, 因所有養份都會被皮膚好好吸收.
  • 之後冲埋身就OK

 

臨走, 水吧的姐姐還給我送上一杯好好味的薏米水….但更令我一食難忘的, 係佢哋嘅自家製豆腐花…….只可以講, 不得了哦!!! 佢滑得像布丁一樣…為食的我即纏住姐姐, 要她教我怎造. 原來她們用大菜糕 + 魚膠粉來代替令豆漿凝固的石糕粉…….真的健康又好味!!!

總結這3篇的MTM 體驗, 我覺得佢哋嘅STAFF 很ROFESSIONAL, 亦很親切貼心. 當然PRODUCT 的不油不膩, 清身的香味, 同令人滿意的效果, 都係值得推介的.

1) MTM素顏美之旅 ~ 產品篇 

2)  MTM素顏美之旅 ~面部護理療程篇

3) MTM素顏美之旅 ~水療護理療程篇

Leave A Reply

Your email address will not be published.