Take a fresh look at your lifestyle.

Trilogy Rosehip Oil

0 715

Anita16

我用serum的速度就如洪水猛獸….有朋友不明白serum有什麽好, 單用night /day cream不夠嗎?! 我就覺得用對了serum, 會令一切後上的skincare如虎添翅!

多 謝 博士去New Zealand期間, 找來了le隻好東西: Rosehip Oil……在當地藥房就可買到….大概NZD28 (approx HKD125)….博士後來告訴我她在 Lane Crawford看見有, 但細size 20m l (我的是大size 45m l)已要HKD4xx.

其他網站中找到Rosehip oil的益處:

能融入皮膚深層,結合細胞重生。

能溶解黑頭,暢順毛孔,清爽美白。

防止水份流失,保持肌膚潤滑。

能令腳跟、手肘硬皮軟化,癒合爆拆皮膚。

能令眼圈恢復明艷照人。

能令皮膚回復光澤、彈性、白裡透紅,亭亭玉立可愛。

能使面上斑印、暗瘡疤印減淡甚至消失。

有效幫助受湯火灼傷或刀傷之皮膚。

能令受損的頭髮,恢復原本的光澤,令頭髮秀麗健康

咁我就冇深究佢係咪樣樣都咁得…..我只知用了第1晚, 第二朝d皮膚已變得又軟又滑, 好好feel! 我都想不到佢咁勁!

但佢有個down side, 係搽上面時又油又 “lup”….好似搽煮餸枝Olive oil 上面咁上下la….但第二朝瞓醒就吸收晒…..我想冬天晚上用就good….夏天 / 早上用就頂唔住la!

by Anita Lo

Leave A Reply

Your email address will not be published.